Search
Close this search box.

Heb je een huis gevonden?
Hoe kies je dan een bank?

Een eigen huis kopen is niet iets dat je iedere dag doet. Het gaat vaak om enorme bedragen. Maar het gaat ook over het gebouw waar je jarenlang in gaat wonen. En wanneer je je dan niet goed hebt geïnformeerd, kan zo’n eigen huis ineens een echt ‘blok aan je been’ worden. Even ‘snel overstappen’ naar een andere bank is vaak een dure aangelegenheid.

Stel een vraag

Onze professionals zullen die razendsnel beantwoorden. Én kosteloos!

Welke bank moet ik kiezen?

In Nederland houden zo’n kleine 100 geldverstrekkers zich bezig met het verstrekken van hypotheken. En allemaal vinden ze natuurlijk hun eigen hypotheekaanbod het beste. Maar hoe zit dat dan? Welke levert je dan de hypotheek die het beste bij jouw manier van leven past? En vooral de hypotheek die het beste past bij de manier waarop jij jouw toekomst ziet?

Gaat het dan alleen maar om de rente, of is er meer …

Want het kan nooit zo zijn, dat één geldgever altijd de beste keuzes heeft!

Zo belangrijk is onafhankelijk advies!

Hypotheekvormen, rentevaste periodes, beschermingsconstructies, boeteregelingen, iedere bank gaat daar op zijn eigen manier mee om. Het werk van de hypotheekadviseur gaat daarom heel wat verder dan alleen maar het maken van een maatwerkberekening. Hij zal je, vanuit een volledig onafhankelijke positie, helpen te kiezen uit alles wat de markt te bieden heeft.

Kiezen uit veel is lastig. Maar levert wel altijd de beste oplossing op!

Rente alarm

Iedere zaterdag een overzicht van de meest actuele hypotheekrentes in je mailbox.

Alvast wat belangrijke tips!

1
Doe nooit een bod op een woning zonder eerst je financiële mogelijkheden te kennen.
2
Wees er zeker van, dat de woning geen ‘verborgen’ gebreken heeft. De huiseigenaar is verplicht je die te melden. Maar alleen wanneer je daar naar vraagt!
3
Wanneer je een bod wilt uitbrengen, doe dat dan onder het voorbehoud, dat de door je gekozen financiering doorgang moet vinden. Noem daarbij precies de hypotheeksom, de bank, de rente en de rentevaste periode. Want ‘een hypotheek tegen gangbare marktcondities’ is wel erg vrijblijvend.
4
Wanneer je het gevoel hebt dat de rente nu erg laag is, koop dan voor de toekomst wat extra zekerheid in. En kies voor een langer rentecontract.
5
Heb je opgroeiende kinderen, kies dan zelfs voor een zodanig lang rentecontract, dat je gedurende de dure ‘kinderperiode’ geen renteverhoging hoeft te verwachten.
6
In het algemeen, neem nooit te grote risico’s, alleen maar vanwege een lagere maandlast.
7
En wanneer je toch zelf op zoek wilt gaan naar de ideale hypotheek, kies dan nooit voor de offerte van één bank, maar vergelijk. Dat doen de hypotheekadviseurs ook.
8
Of beter nog, vraag onze hypotheekadviseurs je te helpen kiezen uit alles wat de markt te bieden heeft.