Zoek
Sluit dit zoekvak.

Banken verschillen. Veel!

Een eigen huis kopen is niet iets dat je iedere dag doet. Doorgaans gaat het zelfs om enorme bedragen. 

En wanneer je je dan niet goed hebt geïnformeerd, kan zo’n woning ineens een echt ‘blok aan je been’ worden. Want even ‘snel overstappen’ naar een andere bank is vaak een dure aangelegenheid.

Alle reden dus om je goed te informeren.

Stel een vraag

Onze professionals zullen die razendsnel beantwoorden. Én kosteloos!

Hoe kies je dus de juiste bank?

In Nederland houden zo’n kleine 50 banken zich bezig met het verstrekken van hypotheken. En allemaal vinden ze hun eigen hypotheekaanbod het beste.

Maar wat doe je dan? Kies je dan gewoon de bank met de laagste rente, of is er meer?

Simpel gezegd: ja er is meer. Véél meer.
Hoe lang wil je jouw rente bijvoorbeeld vast zetten? 1 jaar, 5 jaar, 10 jaar, 12 jaar, 15 jaar of 30 jaar. Het kan allemaal, maar niet bij iedere bank. En dat terwijl een verkeerde keuze soms verstrekkende gevolgen kan hebben. 

Wanneer je in de toekomst toch een keer gaat verhuizen zul je een gunstig rentecontract graag willen ‘meenemen’ naar de volgende woning. Ook daar denken banken verschillend over. 
Net als over de vraag hoeveel je boetevrij mag aflossen……

Rentebedenktijd, plafondrente, margerente, middelrente, banken doen er alles aan om hun hypotheken zo aantrekkelijk mogelijk voor te stellen. Maar wat kost dat? En heb je dat nodig? 

Het blijven natuurlijk voorbeelden, maar ze maken wel duidelijk, dat het kiezen van de juiste bank echt niet zo eenvoudig is. We zeggen dan ook vaak, dat eigenlijk iedere hypotheek maatwerk zou moeten zijn. is. Want jouw hypotheek moet wel 30 jaar lang bij jou passen.  

Het gaat dus niet alleen om een lage rente (al helpt dat wel). Maar om de hypotheek die precies de juiste voorwaarden heeft. 

Rente alarm

Iedere zaterdag een overzicht van de meest actuele hypotheekrentes in je mailbox.

Daarom: onafhankelijk advies is zó belangrijk!

Hypotheekvormen, rentevaste periodes, beschermingsconstructies, boeteregelingen, iedere bank gaat daar op zijn eigen manier mee om. Het werk van de hypotheekadviseur gaat daarom heel wat verder dan alleen maar het maken van een maatwerkberekening.
Hij zal je, vanuit een volledig onafhankelijke positie, helpen te kiezen uit alles wat de markt te bieden heeft.

Want dát levert altijd de beste hypotheek op met de laagste maandlasten. Altijd!