Zoek
Sluit dit zoekvak.

Je gaat dus een huis kopen

En we zeiden het al eerder, dat is niet iets dat je iedere dag doet. Overtuig je er dus van, dat dit echt het huis is, waar je lang wilt wonen.

Vergeet even die ‘roze bril’ en bekijk het huis nu ook eens kritisch. Hoe ziet de gevel er uit? En het schilderwerk. Kijk eens naar de tuin en ook naar het huis van de buren…

Want je gaat er waarschijnlijk jarenlang wonen. 

Blijf kritisch!

Stel een vraag

Onze professionals zullen die razendsnel beantwoorden. Én kosteloos!

Daarom hieronder een paar belangrijke tips

 1. Loop eens ’s ochtends door de straat. Wat hoor je? Vogeltjes of verkeer?
 2. En hoe is dat ’s avonds rond een uur of 10?
 3. Kijk eens kritisch naar de gevel. Zie je scheuren? Of lekplekken rond de dakafvoer?
 4. En wanneer je even bij jouw droomwoning binnen mag kijken, kijk dan ook eens naar de plafonds en de muren.  Zie je restanten van reparaties?
 5. Is de keuken wat je zoekt, open dan eens een paar deurtjes, loopt dat allemaal soepel?
 6. Tegelwerk, WC, badkamer, probeer te voorkomen, dat je al te veel met een roze bril op naar de woning kijkt.
 7. En wees er zeker van, dat de woning geen ‘verborgen’ gebreken heeft. De huiseigenaar is verplicht je die te melden. Maar alleen wanneer je daar naar vraagt!
 8. Maar dan begint het echte werk. Bereken dan  even hoeveel hypotheek je voor die woning nodig hebt. Want dat kan erg per woning verschillen. Die berekening kun je makkelijk hier op de website maken.
 9. Kijk dan gelijk ook even of dat allemaal haalbaar is, kijkend naar jouw inkomen.
 10. Laat daarna een van onze hypotheekadviseurs even met je meekijken wat de juiste hypotheek en bank zou kunnen zijn. Dan weet je ook zeker, dat er niets meer kan tegenvallen.
 11. Wanneer je dan een bod wilt uitbrengen, doe dat dan onder het voorbehoud, dat de door je gekozen financiering doorgang moet vinden.
 12. Wanneer je het gevoel hebt dat de rente nu erg laag is, koop dan voor de toekomst wat extra zekerheid in. En kies voor een langer rentecontract.
 13. Heb je opgroeiende kinderen, kies dan zelfs voor een zodanig lang rentecontract, dat je gedurende de dure ‘kinderperiode’ geen renteverhoging hoeft te verwachten.
 14. Schrijf je in ieder geval even in voor onze wekelijkse rente-update. Dan heb je een grotere kans dat je nog net op tijd bent om een offerte aan te vragen.
 15. En wanneer je toch zelf op zoek wilt gaan naar de ideale hypotheek, kies dan nooit voor de offerte van één bank, maar vergelijk. Dat doen de hypotheekadviseurs ook.

Rente alarm

Iedere zaterdag een overzicht van de meest actuele hypotheekrentes in je mailbox.

Want zo belangrijk is onafhankelijk advies!

Hypotheekvormen, rentevaste periodes, beschermingsconstructies, boeteregelingen, iedere bank gaat daar op zijn eigen manier mee om. Het werk van de hypotheekadviseur gaat daarom heel wat verder dan alleen maar het maken van een maatwerkberekening.

Hij zal je, vanuit een volledig onafhankelijke positie, helpen te kiezen uit alles wat de markt te bieden heeft.

Want juist dát levert altijd de beste hypotheek van Nederland op. Met de laagste rente. Altijd!